Sliedrecht4Kids

Sliedrecht4Kids is het lespakket over Sliedrecht in de middeleeuwen. Bijna 1000 jaar geleden begon de officiële geschiedenis van het dorp 'Sclidreht'. Het is de tijd van moerasbossen, hard werkende boeren die het land ontginnen, ridders en kastelen en de Sint Elisabethsvloed. Lang geleden werd hier de basis gelegd voor het dorp waar wij nu wonen. Wie goed om zich heen kijkt, ziet nog steeds sporen van toen. Geschiedenis over je eigen dorp, dat moet je gewoon weten!

Lespakket

Het doel van het lespakket Sliedrecht4Kids is dat de kinderen de plaatselijke geschiedenis beter leren kennen. Want Sliedrecht is een dorp met geschiedenis. Wie vandaag door het dorp loopt of rijdt, kan zich nauwelijks voorstellen dat hier duizend jaar geleden één groot moerasbos, ‘het Merwedewoud’ lag.

De geschiedenis van Sliedrecht laat zien hoe het er hier in de middeleeuwen uitzag, hoe de mensen leefden en wat ze deden. Het gaat over gewone hardwerkende mensen, maar ook over ridders en kooplieden en de altijd durende strijd tegen het water. Daar, lang geleden, is de basis gelegd voor het Sliedrecht van nu. In het lespakket komt het verleden voor de kinderen tot leven. Zo leren ze dat wij staan op de schouders van onze voorouders.

Sliedrecht4Kids sluit goed aan op het onderwijs over de middeleeuwen. Het speelt zich af in de tijdvakken van ‘Monniken en ridders’ en ‘Steden en staten’.

Bezoek de website: www.sliedrecht4kids.nl

Sliedrecht4Kids
Sliedrecht4Kids
Sliedrecht4Kids
Sliedrecht4Kids
Sliedrecht4Kids
Sliedrecht4Kids