Dieper lezen met News2Learn

Informatie

Datums:18-09-19 13:30-16:30
02-10-19 13:30-16:30
Locatie: Johannes Calvijnschool
Waterdaal 3
3817 GV Amersfoort
Kosten p.p: € 320,00
SBU: 6
Aantal plekken: 20
Gaat door bij: 5 deelnemers
Inschrijven tot: 11-09-2019
Waarderingscijfer: 8.6
Benodigdheden: Laptop, tablet en/of smartphone meebrengen

Begrijpend lezen is een complex proces dat zich nauwelijks als vak laat onderwijzen. Het gaat immers om het effectief verwerken van informatie in verschillende situaties. Daarmee raakt het alle vakgebieden, waarbij er nauwelijks meer onderscheid te maken valt tussen papier en digitaal.

Deze complexiteit doet een groot beroep op de professionele kennis en vaardigheden van de leraar.

Hij moet daarvoor kennis en vaardigheden bezitten van: Close Reading, het gebruik van strategieën en schema’s om informatie te verwerken en te organiseren, tekstgenres en tekststructuren kunnen herkennen en dit alles ook kunnen toepassen en modelleren. Zodat leerlingen niet alleen oefenen, maar zich ook aan de leerkracht kunnen spiegelen en optrekken.

In twee bijeenkomsten worden deze kennis en vaardigheden intensief getraind. U zult verbaasd zijn over de ‘leer- en leeskracht’ die u met News2Learn kunt realiseren. Modelleren door de trainer en het zelf geven van minilessen geven, zorgen ervoor dat nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden snel toepasbaar zijn in de schoolpraktijk. Zo wordt uw professionele didactische kennis en vaardigheid vergroot.

Doelgroep

Schoolteams en/of leerkrachten van groep 4-8 die werken met News2Learn en kennis en vaardigheden van begrijpend lezen en informatie verwerking op een hoger plan willen brengen.

Optie

De scholing wordt ook op locatie gegeven. Kosten voor twee bijeenkomsten op locatie: €1300, exclusief €0,25 km vergoeding, alles vrijgesteld van BTW.

Reviews

‘Dat de schema’s van News2Learn ook alles te maken hebben met het ‘Train your brain’ was voor mij echt een eyeopener. Ook voor mijn leerlingen trouwens. Het gebruik van Close Reading en handige aanpakmanieren bij andere vakken werkt als een olievlek. Hoe meer, hoe beter!’ Leerkracht Jos Halder, groep 7

Aanmelden

De inschrijfdatum voor aanmelding van deze masterclass is verlopen.