Dieper lezen met News2Learn

Informatie

Datum:01-10-20 09:30-16:00
Locatie: A&P B.V.
Wattstraat 17
3335 LV Zwijndrecht
Kosten p.p: € 260,00
SBU: 6
Aantal plekken: 10
Gaat door bij: 4 deelnemers
Inschrijven tot: 25-09-2020
Waarderingscijfer: 8,6

Begrijpend lezen is een complex proces dat zich nauwelijks als vak laat onderwijzen. Het gaat immers om het effectief verwerken van informatie in verschillende situaties. Daarmee raakt het alle vakgebieden, waarbij er nauwelijks onderscheid te maken valt tussen papier en digitaal. Deze complexiteit doet een beroep op de professionele kennis en vaardigheden van u als leraar. Dieper lezen met News2Learn vergroot deze kennis en didactische vaardigheden en geeft een impuls aan de kwaliteit van begrijpend lezen in uw lespraktijk.

Inhoud

Tijdens deze dag worden uw kennis en didactische vaardigheden intensief getraind. U zult verbaasd zijn over de ‘leer- en leeskracht’ die u met News2Learn kunt realiseren. Deze dag besteden we aandacht aan:

  • Tekstgenres en tekstructuren leren herkennen.
  • Taalkenmerken, betekenis en bedoeling analyseren.
  • Strategieën en schema's inzetten om informatie beter te organiseren.
  • Close reading inzetten en vragen stellen om dieper te lezen.
  • Begrijpen, toepassen en modelleren van principes begrijpend lezen.
  • Oefenen van minilessen.
  • Begrijpend lezen toepassen binnen andere vakgebieden.

Doelgroep

Leerkrachten van groep 4-8 die werken met News2Learn en kennis en vaardigheden van begrijpend lezen en informatieverwerking op een hoger plan willen brengen.

Door de kleinschaligheid is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Locatie

De scholing wordt gegeven in het pand van A&P BV in Zwijndrecht. In dit prachtige pand aan de Wattstraat 17, 3335 LV in Zwijndrecht staat ons een luxe cursuslocatie ter beschikking.

Aanmeldingsvoorwaarden

U meldt zich aan voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier onder aan deze pagina in te vullen. Door u aan te melden, gaat u akkoord met de hieronder vermelde aanmeldingsvoorwaarden en onze algemene voorwaarden. Een week voor aanvang van de masterclass sturen wij u een herinnering toe.

Verhindering

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Annulering is mogelijk per email tot twee weken voor aanvang van de masterclass. U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging per email van de annulering. Hiervoor wordt een bedrag van € 35,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf twee weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Docent

drs. Bert Kalkman, bedenker van News2learn en gespecialiseerd in leren-lezen en instructiegeven. Voor hij startte met Edu-Sign werkte hij aan de Pabo, lerarenopleiding en diverse masteropleidingen als docent, directeur en lector.
Wekelijks werkt Bert met directies, leraren en leerlingen. Zijn kennis van leren en instructie zet hij in om scholen en leraren verder te brengen in hun professionele ontwikkeling. Zo combineert hij theorie en praktijk en weet precies waarom iets wel of niet werkt. Voldoende voor een

Reviews

'Dat de schema’s van News2Learn ook alles te maken hebben met het ‘Train your brain’ was voor mij echt een eyeopener. Ook voor mijn leerlingen trouwens. Het gebruik van Close Reading en handige aanpakmanieren bij andere vakken werkt als een olievlek. Hoe meer, hoe beter!’ Sandra, leerkracht in groep 8

'Het is mooi hoe je met verdiepend lezen een impuls aan je onderwijs kunt geven, niet alleen bij News2Learn maar ook bij andere vakken. Het motiveert mijn leerlingen en eerlijk gezegd ben ik er zelf ook een betere lezer door geworden.' Karel, leerkracht in groep 5.

Uw gegevens