Inloggen

Verandermanagement

Verandering hoort bij het leven. Voortdurend is er sprake van dynamiek, dat gaat niemand voorbij ook schoolorganisaties niet. De kunst is om doelgericht te werken aan het realiseren van uw missie en visie in de praktijk van elke dag. Maar welke leidinggevende constateert niet regelmatig de spanning tussen de praktijk en wat in het school- en jaarplan beschreven staat. Hoe houdt u alle processen bij elkaar en zorgt u er ook nog voor dat alle scholings- en ontwikkelingsactiviteiten verstandig op elkaar afgestemd zijn?

Vragen die alles met leidinggeven aan schoolontwikkelings- en veranderingsprocessen te maken hebben. Leidinggeven aan verandering is een vak apart. Het gaat over de verbinding tussen uw strategische keuzes en de manier waarop u deze operationeel maakt op de werkvloer.  Zowel bij de start als de voortgang van deze processen is het belangrijk dat leidinggevenden de ruimte nemen om vrij te denken. Daarom is het verstandig deze processen niet alleen of alleen met uw MT uit te denken. Met de kennis van onderwijsontwikkeling, strategische processen en de realisatie daarvan met uw mensen is Edu-Sign de juiste partner om u te 'ontzorgen'. Dat doen we zoals u van ons mag verwachten, met passie voor onderwijs, deskundig en betrokken en met oog voor uw mensen en de leerlingen.

Doelgroep

Leidinggevenden, sectordirecteuren en teamleden die toekomstgericht denken en strategische keuzen duurzaam en aantoonbaar om willen zetten in de praktijk.

Investering

Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Een studiedag schoolontwikkeling en verandermanagement. Hiermee bent u op de hoogte van de actuele stand van zaken en reflecteert u op uw eigen functioneren en schoolorganisatie.
  • Een schoolontwikkelingstraject van meerdere dagdelen waarbij u samen met uw MT strategische keuzen maakt, deze omzet in operationele doelen met bijbehorende interventies op de korte-, middellange- en lange termijn. Indien gewenst kunnen uw team en stakeholders hier ook bij betrokken worden.

Locatie

In overleg