Inloggen

Onderwijs & organisatie

Een van meest complexe onderdelen binnen uw opleiding is de ontwikkeling en organisatie van uw onderwijsprogramma. Het is een hele tour de force om de opleidingsvisie, het  opleidingsplan, het onderwijsprogramma en de beroepspraktijk consistent op elkaar te stemmen.

Daar zijn heel wat keuzen bij te maken. Niet in het minst waar het de inrichting van het onderwijsprogramma betreft. Als het goed is, zijn het onderwijsprogramma en het onderwijs de zichtbare realisatie van datgene waar u als opleiding voor staat. Het gaat daarbij over vragen als: Wat is goed onderwijs, hoe organiseren en geven wij dat onderwijs en wat bereiken wij daarmee.

Als leidinggevende weet u als geen ander dat alle facetten met elkaar samenhangen. Politieke, maatschappelijke of wetenschappelijke ontwikkelingen oefenen altijd invloed uit op uw organisatie. Hetzelfde geldt voor instellingsafhankelijke keuzen, veelal ingegeven door financiƫle-, imago-, marketing- of kwaliteitsmotieven.

Het is de kunst uw opleiding stevig binnen het werkveld te positioneren, eigen keuzen te maken en met verstandig beleid ontwikkelingen die er echt toe doen op duurzame wijze te integreren. Maar wel zodanig dat u niet iedere keer uw opleiding moet reorganiseren.

Met onze jarenlange ervaring in het Hbo kan Edu-Sign hierbij van dienst zijn. Wij zijn in staat snel en adequaat uw vragen te analyseren en u van advies te dienen. Daarbij richten we ons altijd op de consistente verbinding tussen opleidingsvisie, opleidingsplan en onderwijsprogramma. Samen met u zoeken we naar de maximale ruimte die er is om kwaliteit te realiseren.

Ook wanneer het gaat om de inrichting van het onderwijs en manieren van lesgeven die beter passen binnen het Hbo kunnen wij u verder helpen. Het is nu eenmaal zo dat kwaliteit ook staat of valt met kennis en vaardigheden van lesgeven die studenten verder helpen zelfstandige professionals te worden.

Doelgroep

Faculteitsdirecteuren, opleidingsdirecteuren, opleidingsmanagers en MT-leden binnen het hoger beroepsonderwijs.

Investering

Afhankelijk van uw vraag wordt een passend voorstel geformuleerd.