Inloggen

Schoolplan 2015-2019

Een goed schoolplan geeft richting aan de ontwikkeling van de school. Maar wat is de richting en hoe zet u de koers uit?

Plannen bedenken lukt wel, maar hoe brengt u alle plannen bij elkaar en zorgt u er voor dat er een strategisch veranderplan ligt dat functioneert als routekaart voor de komende jaren? Vragen die schoolleiders niet onbekend voorkomen. 

De ontwikkeling van het schoolplan heeft alles met veranderkunde, innoveren en het leren van uw teamleden te maken. Daarom is het essentieel dat uw routekaart overzichtelijk en slim in elkaar steekt. Het schoolplan is daarom geen papieren tijger, maar een inspiratiekader waar uw leraren zich door gesteund en uitgedaagd weten. Alleen op deze manier helpt een schoolplan u vooruit.

Wat kan Edu-Sign voor u betekenen?

1) Facilitering van het proces. Samen met u zorgen we voor een projectmatige aanpak. Zo doorloopt u gefaseerd alle stappen om te komen tot een gedragen schoolplan. Indien gewenst kan Edu-Sign onderdelen met uw team of stakeholdersbijeenkomsten voor u organiseren

2) Critical friend, sparring partner. Als geen ander kunnen wij u helpen uw doelen strategisch op elkaar af te stemmen en op een logische wijze om te zetten in een verander- of verbeterplan. Zo weet u tijdig welke interventies u moet plegen.

3) Uitwerking schoolplan. Soms is het schrijven van een schoolplan even te veel van het goede. in dat geval kunnen wij u ontzorgen door een deel van het werk uit handen te nemen.

U bent ge├»nteresseerd in wat wij voor u kunnen beteken? Neem contact met ons op.