Inloggen

Masterclasses

 

Lezingen, workshops, masterclasses

U hoeft geen master te volgen om toch op masterniveau bezig te zijn. Edu-Sign verzorgt lezingen, workshops en masterclasses. De onderwerpen waarin wij gespecialiseerd zijn vindt u hieronder.

Masterclass leren en instructiegeven
Deze masterclass stelt u op de hoogte van de meest actuele kennis ten aanzien van leren en instructie geven. U leert hoe u deze kennis in kunt zetten om uw pedagogische en onderwijskundige doelen te bereiken.


Masterclass onderwijs ontwerpen
In deze masterclass leert u hoe motivatie werkt, hoe breinleren werkt en hoe u professionele leertrajecten kunt ontwerpen die het verschil maken.


Christelijk leraarschap
Onderwijs is niet neutraal. Maar niets is moeilijker dan identiteit op een zichtbare en eigentijdse wijze in de onderwijspraktijk realiseren. U leert hoe u in uw onderwijsorganisatie kunt werken aan onderwijs dat zich geïnspireerd weet door uw identiteit. Er worden twee geheel geactualiseerde thema's aangeboden:

1) Essenties van christelijk leraarschap.

2) Christelijke pedagogiek in de praktijk.

Verdiep uw kennis en laat u uitdagen door deze prikkelende thema's.

Historische pedagogiek
De geschiedenis van de pedagogiek gaat in veel gevallen over mensen met een drive, die stap voor stap hun pedagogische idealeren realiseren. Het is bijzonder inspirerend kennis te nemen van hun ideeën en pedagogische praktijken. U hebt de keuze uit drie pedagogen:

1) De reformpedagoog Paul Geheeb (1870-1961) uit Duitsland/Zwitserland. Een, in Nederland, onbekende maar buitengewoon boeiende onderwijshervormer die uiteindelijk vanwege zijn verzet tegen de Nazi's zijn Odenwaldschule moest verlaten en in Zwitserland zijn Ecole d'Humanité stichtte.

2) De pedagoog Martin Wagenschein (1896-1988). Een bijzondere pedagoog die zijn leven lang werkte met leerlingen en leraren. Hij ontwikkelde de genetisch-socratische- exemplarische methode, die vandaag nog steeds inspireert. Dat wordt tijdens de lezing persoonlijk ervaren.

3) Het verhaal van Isaac Beekman (1563-1625), wetenschapper, rector van de Latijnse school in Dordrecht en voor die tijd vol nieuwe ideeën over onderwijs. Als gereformeerde denker had hij regelmatig contact met René Descartes die Beekmans ideeën zonder vermelding voor eigen werk gebruikte.

Overige lezingen


1) 'Jongeren, relaties en vrije tijd'. Deze lezing is bijzonder geschikt voor leidinggevenden van jeugdverenigingen. Het gaat over de wijze waarop jongeren leven, hoe ouderen daar op kunnen anticperen en hoe beide generaties met elkaar in gesprek blijven over de wezenlijke zaken.


2) Lezingen over goed leraarschap, wetenschap en techniek, ouderavonden.

Edu-Sign kan u op verschillende niveaus van dienst zijn en biedt u een concept waarbij inhoudelijke kwaliteit en een interactieve aanpak samen gaan. Of het nu gaat om een klein gezelschap of een volle zaal, een lezing of een masterclass, onze aanpak kenmerkt zich door diepgang en betrokkenheid.

Samen met u maken we een aansprekend programma.