Inloggen

Professionele ontwikkeling

Professionele ontwikkeling is onmisbaar voor leraren die willen groeien in hun beroep. Edu-Sign helpt u hierbij verder. We kiezen daarbij voor duurzame verandering. Actuele wetenschappelijke kennis wordt direct verbonden met uw praktijk. Zo bent u altijd op de hoogte van de meeste recente kennis. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Lees meer over wat we voor u kunnen betekenen.

Vakmanschap is Meesterschap
Leren met diepgang en betrokkenheid

Vakmanschap is Meesterschap

Groeien in het beroep betekent een betere vakman worden. En welke leraar wil dat niet? Toch verloopt niet alle onderwijs even soepel.  Maar onderwijs waar voor de leerlingen iets te leren valt, werkt positief op de onderlinge relaties en betrokkenheid op het vak.

Wetenschappelijk (Marzano 2012, Hattie 2013) is bewezen dat leraren die hun vak voor leerlingen zin- en betekenis kunnen geven succesvoller zijn dan leraren bij wie dit niet goed lukt.

In deze training leert u hoe u bestaande patronen in uw onderwijs kunt doorbreken door op een andere wijze naar de leerstof te kijken. In plaats van leerlingen te informeren laat u ze echt leren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek leert u wat het effect is van uw lerarengedrag op de motivatie van leerlingen. Uw onderwijs krijgt hierdoor meer diepgang.

Het resultaat? De leerlingen raken betrokken en waarderen uw onderwijs positiever dan voorheen. Door deze aanpak werkt u niet alleen aan de kwaliteit van het onderwijs, maar ook aan de relatie met uw leerlingen. Zo ontstaat een basis van vertrouwen, waar u en uw leerlingen dagelijks op terug kunnen vallen.

In deze training wordt u zich bewust wat goed onderwijs is. U leer wat effectieve instructievormen zijn, hoe u doelen kunt stellen, hoe motivatie werkt en hoe u gebruik kunt maken van breinleren. Goed onderwijs is leren voor het leven; werken aan de toekomst van kinderen. Dat is waar leraren energie uit halen. In deze training leert u hoe het behalen van goede leerresultaten en leren voor het leven op positieve wijze samengaan.

'Vakmanschap is meesterschap' legt de basis voor groei in het beroep. Vanuit inspiratie en betrokkenheid op leerlingen worden werkwijzen aangereikt die leerlingen in beweging brengen. Zo wordt actuele wetenschappelijke kennis van wat werkt direct toegepast in de praktijk.

De training bestaat uit een prettige afwisseling van instructie, verdieping en reflectie en toepassing van de aangereikte kennis. Vandaag geleerd, morgen toegepast!

Doelgroep

Leraren en teams die werken aan professionele groei en dit willen doen op basis van wetenschappelijke bewezen inzichten.

Investering

Afhankelijk van uw wensen kan er gekozen worden voor een introductiebijeenkomst of een scholing van meerdere bijeenkomsten. In overleg is een studiedag ook mogelijk.

Locatie

Wordt in overleg vastgesteld.

Naar boven

Leren met diepgang en betrokkenheid

In zijn baanbrekende onderzoek laat John Hattie (2013) zien dat leraren die leerlingen zelfstandig leren denken, het meest effectief zijn. Leraren die echt willen doorgroeien in het beroep, trainen  zich zelf in dialogiserend onderwijs. Dat betekent de goede vragen leren stellen in plaats van de goede antwoorden geven; een kunst apart.

Dialogiserend onderwijs is zowel pedagogisch als didactisch een sterk model. Naast het gebruik van socratische vragen, wordt ook sterk gebruik gemaakt van de principes van feedback, feed-up en feed-forward geven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze aanpakken een buitengewoon positief effect hebben op de betrokkenheid van de leerlingen.

De training 'Leren met diepgang en betrokkenheid' biedt u pedagogische en didactische verdieping. Tijdens de training wordt voortdurend gewerkt met praktijkvoorbeelden, waardoor u inspiratie op doet voor de eigen praktijk. Scholen die dit principe structureel toepassen zien dat naast de leerresultaten ook het pedagogisch klimaar zichtbaar verbetert.

Doelgroep

Leraren en teams die hun professionele bekwaamheid willen vergroten door de inzet van dialogiserend onderwijs.

Investering

U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een masterclass, scholingsbijeenkomsten of een studiedag.

Locatie

Wordt in overleg vastgesteld.

Naar boven