Inloggen

Dieper lezen met News2Learn, locatie Nunspeet

Dieper lezen met News2Learn

Begrijpend lezen is een complex proces dat zich nauwelijks als vak laat onderwijzen. Het gaat immers om het effectief verwerken van informatie in verschillende situaties. Daarmee raakt het alle vakgebieden, waarbij er nauwelijks meer onderscheid te maken valt tussen papier en digitaal.
Deze complexiteit doet een groot beroep op de professionele kennis en vaardigheden van de leraar.

Hij moet daarvoor kennis en vaardigheden bezitten van: Close Reading, het gebruik van strategieën en schema's om informatie te verwerken en te organiseren, tekstgenres en tekststructuren kunnen herkennen en dit alles ook kunnen toepassen en modelleren. Zodat leerlingen niet alleen oefenen, maar zich ook aan de leerkracht kunnen spiegelen en optrekken.

In twee bijeenkomsten worden deze kennis en vaardigheden intensief getraind. U zult verbaasd zijn over de 'leer- en leeskracht' die u met News2Learn kunt realiseren. Modelleren door de trainer en het zelf geven van minilessen geven, zorgen ervoor dat nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden snel toepasbaar zijn in de schoolpraktijk. Zo wordt uw professionele didactische kennis en vaardigheid vergroot.

Doelgroep
Schoolteams en/of leerkrachten van groep 4-8 die werken met News2Learn en kennis en vaardigheden van begrijpend lezen en informatieverwerking op een hoger plan willen brengen.

Data en Locatie
26 september & 17 oktober 2018, Ds. C. de Ridderschool in Nunspeet

Tijd
13.30-16.30 uur (2*3 SBU)

Benodigdheden
Laptop, tablet en/of smartphone meebrengen

Kosten twee bijeenkomsten
€ 300 (€150 per bijeenkomst)

Aantal deelnemers
Het minimale deelnemersaantal is 5 personen. Het maximale aantal deelnemers is 15 personen.

Optie
De scholing wordt ook op locatie gegeven. Kosten twee bijeenkomsten op locatie: €1300, exclusief €0,25 km reiskosten, alles vrijgesteld van BTW.

Waardering
'Dat de schema's van News2Learn ook alles te maken hebben met het 'Train your brain' was voor mij echt een eyeopener. Ook voor mijn leerlingen trouwens. Het gebruik van Close Reading en handige aanpakmanieren bij andere vakken werkt als een olievlek. Hoe meer, hoe beter!'

Aanmeldingsvoorwaarden
U meldt zich aan voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier onder aan deze pagina in te vullen. Door u aan te melden, gaat u akkoord met de hieronder vermelde aanmeldingsvoorwaarden en onze algemene voorwaarden. Een week voor aanvang van de masterclass sturen wij u een herinnering toe.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Annulering is mogelijk per email tot twee weken voor aanvang van de masterclass. U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging per email van de annulering. Hiervoor wordt een bedrag van € 35,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf twee weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Meer weten?
Dat kan. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eigenschappen bijeenkomst

Datum: 26-09-2018 13:30
Einddatum: 17-10-2018 16:30
Plaatsen 15
Inschrijfstop 24-09-2018
Prijs per persoon €300.00
Voor deze bijeenkomst kan er niet meer aangemeld worden