Inloggen

Wondering the World Experience Day 13 juni 2017

Beleef het bos

Wondering the World zelf ervaren en zo beter worden in je vak. Dat is het idee achter de Experience Day over Beleef het bos. Onder leiding van een expert wordt het leven in het bos onderzocht. Dit gebeurt door zelf op zoek te gaan naar sporen van dieren en het ontdekken van de groeilagen en soorten begroeiing. Ook wordt ingegaan op het bos als ecosysteem, waarbij planten en dieren het bos in balans houden.

Behalve het verdiepen van eigen kennis wordt ook de verbinding gemaakt naar de klassenpraktijk. Zo wordt het werken met leerlingen over het bos, voorbereid. Voor leerkrachten van groep 8 biedt deze Experience Day een ideale mogelijkheid zich voor te bereiden op hoofdstuk 1 Sporen in het bos. Met dit hoofdstuk start het nieuwe cursusjaar.

Expert
Erik de Jonge is als terreinbeheerder van het Brabants Landschap werkzaam op de Brabantse Wal. Als natuurfotograaf geeft hij met regelmaat workshops natuurfotografie en verzorgt hij exposities. Als columnist bij BN De Stem en actief Twitteraar deelt hij zijn passie voor de natuur met een breder publiek. 

Als adviseur was hij betrokken bij het hoofdstuk Sporen in het bos voor groep 8. Voor dit hoofdstuk leverde hij veel fotomateriaal. Ook nam hij verschillende videoclips op, waarin hij én zijn hond Jack de leerlingen meenemen het bos in.

Weten waar het over gaat
Naast de expert zijn ook de ontwikkelaars van Wondering the World, Pieter Dirk Blom en Bert Kalkman, betrokken. Hun kennis van de methode en de onderwijspraktijk zetten ze deze dag in om u maximaal voor te bereiden. Samen groeien in het vak, dat is waar we ons deze dag op richten!

Waardering
Deze Wondering the World Experience Day is nieuw. Samen zullen we ervaren hoe mooi werken in het onderwijs is. De aanwezige expertise en de sfeer zoals we dat bij Edu-Sign gewend zijn, staan garant voor een mooie dag!                                                                          

Doelgroep
Leerkrachten basisonderwijs die beter willen worden in natuur- en techniekonderwijs. Leerkrachten die werken met Wondering the World. En in het bijzonder voor leerkrachten van groep 8 (als voorbereiding op hoofdstuk 1 Sporen in het Bos). 

Aantal deelnemers
Er is plaats voor 20 deelnemers. Daarmee is persoonlijke aandacht en ruimte voor gesprek gegarandeerd.

Datum
Dinsdag 13 juni 2017

Tijd
10.00 - 16.00 uur

Locatie
Uitvalsbasis is bezoekerscentrum ‘De Kraaienberg’, Fianestraat 21, Bergen op Zoom. Dit bezoekerscentrum ligt midden in de Brabantse Wal. In dit natuurgebied zijn bos, heide en moerassen te vinden. Het prachtige Markiezaatsmeer is wat betreft het aantal broed- en trekvogels het vogelrijkste gebied van Nederland. 

Tip: boek een overnachting in Stayokay Bergen op Zoom. Deze Stayokay staat middenin een bosgebied van de Brabantse Wal en ligt in de nabijheid van bezoekerscentrum ‘De Kraaienberg’.  Het is een mogelijkheid om dicht bij het bezoekerscentrum te overnachten: in Stayokay Bergen op Zoom. Deze Stayokay ligt midden in het bos

Bos H8.1 afb. 07

Wat kost het?
Deze Experience Day kost € 225. Dit bedrag is inclusief BTW, lunch en eventuele materialen.

Let op! Komt u samen? Kies dan de knop Aanmelden (persoon) en vul de naam van uw collega in bij opmerkingen/vragen.

Aanmeldingsvoorwaarden
U meldt zich aan voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier onder aan deze pagina in te vullen. Door u aan te melden, gaat u akkoord met de hieronder vermelde aanmeldingsvoorwaarden en onze algemene voorwaarden. Een week voor aanvang van de masterclass sturen wij u een herinnering toe.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Annulering is mogelijk per email tot twee weken voor aanvang van de Experience Day. U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging per email van de annulering. Hiervoor wordt een bedrag van € 25,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf twee weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Meer weten?
Dat kan. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Experts

Chris Kramer is leerkracht in het basisonderwijs en activiteitenbegeleider van de natuur- en vogelwacht ‘De Vijfheerenlanden’. Hij is verantwoordelijk voor de natuuractiviteiten[PDB1]  voor kinderen. Op 10 juni 2017 organiseert hij een slootjesdag voor kinderen bij natuurcentrum ‘De schaapskooi’ in Schoonrewoerd.

Paul van der Waal was leerkracht in het basisonderwijs, maar staat nog met regelmaat voor de klas. Ook geeft hij met regelmaat biologielessen en verzorgt hij workshops over de natuur. Als gediplomeerd IVN Natuurgids heeft hij veel ervaring met excursies[PDB2]  voor volwassenen en kinderen. Deze organiseert hij onder andere in het natuurgebied rond ‘De schaapskooi’ in Schoonrewoerd. Paul was als adviseur betrokken bij meerdere natuurhoofdstukken van Wondering the World.

 

Locatie

Uitvalsbasis is natuurcentrum ‘De schaapskooi’[PDB3] , Overboeicop 15, Schoonrewoerd. Deze voormalige schaapskooi is in gebruik als natuurcentrum van de natuur- en vogelwacht ‘De Vijfheerenlanden’. Achter het natuurcentrum strekt zich het rustieke Zuid Hollandse landschap uit, met zicht op weilanden, sloten, knotwilgen en andere bomen die een thuis bieden aan vogels en andere dieren.

Eigenschappen bijeenkomst

Datum: 13-06-2017 10:00
Einddatum: 13-06-2017 16:00
Plaatsen 20
Inschrijfstop 07-06-2017
Prijs per persoon €225.00
Voor deze bijeenkomst kan er niet meer aangemeld worden