Inloggen

Wondering the World Experience Day 6 juni 2017

Het leven in sloot en plas

Wondering the World zelf ervaren en zo beter worden in je vak. Dat is het idee achter de Experience Day over Het leven in de sloot en plas. 

Onder leiding van twee experts wordt het leven in en rond de sloot onderzocht. Dit gebeurt door zelf met schepnetjes in de sloot te vissen, daarna slootjespotten te maken en namen van waterdieren op te zoeken. Ook wordt ingegaan op de sloot als biotoop, een leefgemeenschap van dieren en planten.

Behalve het verdiepen van eigen kennis wordt ook de verbinding gemaakt naar de klassenpraktijk. Zo wordt het werken met leerlingen langs de sloot, voorbereid. Voor leerkrachten van groep 6 biedt deze Experience Day een ideale mogelijkheid zich voor te bereiden op hoofdstuk 5 In sloot en plas.

Experts
Chris Kramer is leerkracht in het basisonderwijs en activiteitenbegeleider van de natuur- en vogelwacht ‘De Vijfheerenlanden’. Hij is verantwoordelijk voor de natuuractiviteiten voor kinderen. Op 10 juni 2017 organiseert hij een slootjesdag voor kinderen bij natuurcentrum ‘De schaapskooi’ in Schoonrewoerd.

Paul van der Waal was leerkracht in het basisonderwijs, maar staat nog met regelmaat voor de klas. Ook geeft hij met regelmaat biologielessen en verzorgt hij workshops over de natuur. Als gediplomeerd IVN Natuurgids heeft hij veel ervaring met excursies voor volwassenen en kinderen. Deze organiseert hij onder andere in het natuurgebied rond ‘De schaapskooi’ in Schoonrewoerd. Paul was als adviseur betrokken bij meerdere natuurhoofdstukken van Wondering the World.

Weten waar het over gaat
Naast de experts zijn ook de ontwikkelaars van Wondering the World, Pieter Dirk Blom en Bert Kalkman, betrokken. Hun kennis van de methode en de onderwijspraktijk zetten ze deze dag in om u maximaal voor te bereiden. Samen groeien in het vak, dat is waar we ons deze dag op richten!

Waardering
Deze Wondering the World Experience Day is nieuw. Samen zullen we ervaren hoe mooi werken in het onderwijs is. De aanwezige expertise en de sfeer zoals we dat bij Edu-Sign gewend zijn, staan garant voor een mooie dag!                                                                          

Doelgroep
Leerkrachten basisonderwijs die beter willen worden in natuur- en techniekonderwijs. Leerkrachten die werken met Wondering the World. En in het bijzonder voor leerkrachten van groep 6 (als voorbereiding op hoofdstuk 5 In sloot en plas). 

Aantal deelnemers
Er is plaats voor 20 deelnemers. Daarmee is persoonlijke aandacht en ruimte voor gesprek gegarandeerd.

Datum
Dinsdag 6 juni 2017

Tijd
10.00 - 16.00 uur

Locatie
Uitvalsbasis is natuurcentrum ‘De schaapskooi’ , Overboeicop 15, Schoonrewoerd. Deze voormalige schaapskooi is in gebruik als natuurcentrum van de natuur- en vogelwacht ‘De Vijfheerenlanden’. Achter het natuurcentrum strekt zich het rustieke Zuid Hollandse landschap uit, met zicht op weilanden, sloten, knotwilgen en andere bomen die een thuis bieden aan vogels en andere dieren.  

Polder1

Wat kost het?
Deze Experience Day kost € 225. Dit bedrag is inclusief BTW, lunch en eventuele materialen.

Let op! Komt u samen? Kies dan de knop Aanmelden (persoon) en vul de naam van uw collega in bij opmerkingen/vragen.

Aanmeldingsvoorwaarden
U meldt zich aan voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier onder aan deze pagina in te vullen. Door u aan te melden, gaat u akkoord met de hieronder vermelde aanmeldingsvoorwaarden en onze algemene voorwaarden. Een week voor aanvang van de masterclass sturen wij u een herinnering toe.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Annulering is mogelijk per email tot twee weken voor aanvang van de Experience Day. U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging per email van de annulering. Hiervoor wordt een bedrag van € 25,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf twee weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Meer weten?
Dat kan. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Experts

Chris Kramer is leerkracht in het basisonderwijs en activiteitenbegeleider van de natuur- en vogelwacht ‘De Vijfheerenlanden’. Hij is verantwoordelijk voor de natuuractiviteiten[PDB1]  voor kinderen. Op 10 juni 2017 organiseert hij een slootjesdag voor kinderen bij natuurcentrum ‘De schaapskooi’ in Schoonrewoerd.

Paul van der Waal was leerkracht in het basisonderwijs, maar staat nog met regelmaat voor de klas. Ook geeft hij met regelmaat biologielessen en verzorgt hij workshops over de natuur. Als gediplomeerd IVN Natuurgids heeft hij veel ervaring met excursies[PDB2]  voor volwassenen en kinderen. Deze organiseert hij onder andere in het natuurgebied rond ‘De schaapskooi’ in Schoonrewoerd. Paul was als adviseur betrokken bij meerdere natuurhoofdstukken van Wondering the World.

 

Locatie

Uitvalsbasis is natuurcentrum ‘De schaapskooi’[PDB3] , Overboeicop 15, Schoonrewoerd. Deze voormalige schaapskooi is in gebruik als natuurcentrum van de natuur- en vogelwacht ‘De Vijfheerenlanden’. Achter het natuurcentrum strekt zich het rustieke Zuid Hollandse landschap uit, met zicht op weilanden, sloten, knotwilgen en andere bomen die een thuis bieden aan vogels en andere dieren.

Eigenschappen bijeenkomst

Datum: 06-06-2017 10:00
Einddatum: 06-06-2017 16:00
Plaatsen 20
Inschrijfstop 31-05-2017
Prijs per persoon €225.00
Voor deze bijeenkomst kan er niet meer aangemeld worden