Inloggen

Masterclass Leren en Instructie 24 maart 2017

Geen master volgen maar wel op masterniveau aan de slag? Dat kan met de masterclass Leren en Instructie geven. In één dag maakt u op intensieve en speelse wijze kennis met de gedachten van toonaangevende onderzoekers als Biesta, van Riessen, Keller, Reigeluth, Marzano, Hattie, Dweck, Fullan e.a.

Bert Kalkman neemt u mee in hun wereld en laat u zien hoe u hun ideeën kunt toepassen op uw praktijk.

Zoals u van Bert mag verwachten krijgt u een intensief en afwisselend programma, waarin de kritische noot en de verbinding met identiteit niet ontbreekt.

Inhoud

Ook in 2017 staat de professionele ontwikkeling van de leraar centraal. Maar waardoor laat u zich leiden? En hoe weet u wat echt werkt en waarom? In deze masterclass leert u wat de speerpunten zijn van genoemde pedagogen en onderwijskundigen. Het denkkader waaruit zij werken en wat de consequenties daarvan zijn voor de onderwijspraktijk. U ontdekt het verschil tussen onderzoekers die sterk gericht zijn op de onderwijseffectiviteit en degenen die meer vanuit een pedagogische of veranderkundige motivatie werken. De masterclass inspireert u tot nadenken over de professionele ontwikkeling van uzelf en uw collega’s. Zonder daarbij het belang van de leerlingen uit het oog te verliezen. Want dat is wat alle onderzoekers gemeenschappelijk hebben: Leren met plezier!

Programma

9.00 uur Ontvangst

9.30 uur Start seminar
Blok 1 De pedagogische benadering
• De leraar als de ondernemende pedagoog;
• De balans tussen kwalificatie, socialisatie en persoonlijke vorming;
• Meten is weten of waarderen wat we meten.

Gebaseerd op o.a.: Gert Biesta, Parker Palmer, Wim ter Horst, René van Riessen

10.45 uur Koffie pauze

11.15 uur
Blok 2
De leerpsychologische benadering
• Cognitivisme en constructivisme en de impact op instructie geven
• Motivatie, doorzettingsvermogen en prestatie
• De transformatie van het educatieve systeem van een selectiesysteem naar het maximaliseren van het leren

Gebaseerd op o.a.: John. M. Keller, David Merril, Charles M. Reigeluth

12.30 uur Lunch

13.30 uur
Blok 3
De leraar aan zet, lesgeven doet er toe
• Denken over de rol van de leraar
• Begrijpen van de leerlingen, waardoor raken ze gemotiveerd en hoe leren ze
• De effecten van pedagogische en didactische strategieën op de kwaliteit van het onderwijsleerproces

Gebaseerd op oa.: Carol Dweck, John Hattie, Robert Marzano, Wim van der Grift

14.30 uur Break out

15.00 uur
Blok 4 Veranderende beroepspraktijken, trends en issues
• Veranderende leerlingen en de 'nieuwe' pedagogiek;
• Integratie van technologie, pedagogiek en veranderende kennis;
• Het leren van de leraar, de pedagogische leergemeenschap.

Gebaseerd op o.a.: Michael Fullan, Robert A. Reiser, Eric Verbiest

16.00 uur Afsluiting

Docent
Bert Kalkman is pedagoog en onderwijskundige. Met Edu-Sign is hij werkzaam in het primair-, voortgezet- en hoger beroepsonderwijs. Hij is gespecialiseerd in schoolontwikkeling, de professionele ontwikkeling van de leraar en de ontwikkeling van educatieve concepten waarin leren met diepgang en betrokkenheid centraal staat. Ook verzorgt hij als gastdocent masterclasses aan een masteropleiding onderwijskunde. Voor hij startte met Edu-Sign werkte hij in het hoger beroepsonderwijs als docent, directeur en lector.

Weten waar het over gaat
Wekelijks werkt Bert met directies, leraren en leerlingen. Zijn kennis van leren en instructie zet hij in om scholen en leraren verder te brengen in hun professionele ontwikkeling. Zo combineert hij theorie en praktijk en weet precies waarom iets wel of niet werkt. In de masterclass wordt deze kennis compact en overzichtelijk gepresenteerd. In één dag bent u helemaal op de hoogte van de stand van zaken.

Waardering

Deze masterclass, voorheen alleen incompany aan masterstudenten aangeboden, staat nu op verzoek van het werkveld ook open voor individuele deelname.

De deelnemers waarderen de masterclass gemiddeld met een 9.

'Geweldig om in één dag een overzicht te krijgen van recente onderwijskundige inzichten. Nu kan ik veel beter inschatten met welke ontwikkelingen ik wel of niet aan het werk wil.'  (deelnemer)
                                                                                

Doelgroep
Leraren en leidinggevenden uit het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO. Deelnemers aan de masterclass Leren met diepgang en betrokkenheid.

Aantal deelnemers
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Daarmee is persoonlijke aandacht en ruimte voor gesprek gegarandeerd.

Datum
De masterclass wordt twee keer aangeboden. U kunt ook kiezen voor woensdag 10 februari 2017.

Locatie
De masterclass wordt gehouden in het pand van A&P BV in Zwijndrecht. In dit prachtige pand aan de Wattstraat 17, 3335 LV in Zwijndrecht staat ons een luxe cursuslocatie ter beschikking.

AP locatie lange tafel 2 AP locatie ronde tafelAP locatie lange tafel

Wat kost het?
Deze masterclass kost € 241. Dit bedrag is inclusief BTW, hand-out en lunch. Komt u met meerdere personen van één organisatie, dan krijgt iedere tweede persoon 10 % korting. Ook deelnemers waarvan de school lid is van de coöperatie Wondering the World krijgen deze korting.

Let op! Komt u samen? Kies dan de knop Aanmelden (persoon) en vul de naam van uw collega in bij opmerkingen/vragen.

Aanbeveling

Volg deze masterclass in combinatie met de masterclass Leren met diepgang en betrokkenheid. U krijgt dan 10% korting op uw tweede inschrijving. Deze masterclass Leren met diepgang en betrokkenheid wordt aangeboden op vrijdag 17 februari en vrijdag 31 maart 2017.

 

Aanmeldingsvoorwaarden
U meldt zich aan voor deze bijeenkomst door het inschrijfformulier onder aan deze pagina in te vullen. Door u aan te melden, gaat u akkoord met de hieronder vermelde aanmeldingsvoorwaarden en onze algemene voorwaarden. Een week voor aanvang van de masterclass sturen wij u een herinnering toe.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Annulering is mogelijk per email tot twee weken voor aanvang van de masterclass. U ontvangt binnen 48 uur een bevestiging per email van de annulering. Hiervoor wordt een bedrag van € 25,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf twee weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.


Meer weten?
Dat kan. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanbeveling

Volg deze masterclass in combinatie met de masterclass Leren en Instructie. U krijgt dan 10% korting op uw tweede inschrijving. De masterclass Leren en Instructie wordt aangeboden op vrijdag 10 februari en vrijdag 24 maart. 

Eigenschappen bijeenkomst

Datum: 24-03-2017 09:00
Einddatum: 24-03-2017 16:00
Plaatsen 12
Inschrijfstop 17-03-2017
Prijs per persoon €241.00
Voor deze bijeenkomst kan er niet meer aangemeld worden

 Nieuw! Inspirerende masterclass Begrijpend lezen.
Klik op de datum 24 november 2017 en lees meer.

shutterstock 162794315 klein